Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste tänka på våra äldre – stanna hemma vid minsta symtom!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag kommer från ett av de hårt coronadrabbade äldreboendena i Östersund. Nu vill jag uppmana alla boenden och personal att vara beredda. Det är allvar och det sprids fort!

• Utrustning ska finnas innan covid-19 bryter ut, så personal kan skydda sig själva och de boende.

• Stanna hemma vid minsta symtom. Många tänker nog ”det är inte corona utan min vanliga förkylning eller bara lite halsont”.

• Hygien och rutiner på vad som gäller vid smitta ska vara solklara. Tips är att någon extra kunnig kommer ut till boenden, informerar och visar vad som gäller.

• Isolera boende vid absolut minsta symtom (inte tänka att det är den vanliga hostan).

Det är en tuff tid nu och alla måste göra det man kan, och vi måste tänka på våra äldre. Vi känner alla någon som inte ska ha detta virus, tänk på det!

Jag har jobbat i detta kaos läge, många sjuka, både personal och boende, och det är en mardröm som jag inte önskar någon!

Så ta vara på varann, hjälp varann och påminn varann om hygien och även vila. Personalen måste stå stark och stötta varandra!

Jag har haft tid efter vårt utbrott här att stanna upp och reflektera lite och jag tycker detta är otroligt viktigt, vi får inte glömma hur smittsamt det är.

Har själv anhöriga som bor på boenden och är livrädd att smittan ska komma in där, då jag vet hur fruktansvärt allvarligt det kan bli!

Felicia Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel