Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi som är äldre klarar inte av de hopplösa sms-parkeringarna

Man säger att man ska utveckla Östersund och stadskärnan. När det gäller parkering i stan och dess gator är det hopplöst.

För det första så är det bara sms-parkeringar som gäller på många av Östersunds gator. Många av oss som är pensionärer och gamla klarar inte av den nya tekniken. Sms-parkering innebär ju att man ska ladda ner en app och betala via sms.

Många av oss äldre har inte ens telefoner, där man kan ladda ner appar och förstår hur det fungerar och vill inte få månadsfaktura på mejl, dessutom ska man betala 25 kronor för att få en pappersfaktura.

Många av oss äldre kommer att få åka buss eller sälja sina bilar, då det inte finns något parkeringssystem som vi inte klarar av.

Har förståelse för att man tagit bort mynten. Det har ju funnits ett system, där man stoppat in bankomatkortet, valt belopp och fått utskrivet en biljett att sätta i vindrutan. De klarar de flesta människor av.

Nu har Östersunds kommun och Östersunds sjukhus infört ett ytterligare system. Man stoppar in bankomatkortet i parkeringsautomaten, kommer upp i displayen att man ska skriva in sitt registreringsnummer på bilen, trycker okej, sedan kommer beloppsalternativ upp, man väljer, sedan okej. Står hur lång tid man betalat för.

Ska sedan trycka om man inte vill ha någon information, eller välja sms-knapp och skriva in telefonnummer alternativt e-post och skriva in adressen för att få bekräftat att man har betalat.

Tänk alla äldre som ska till sjukhuset och inte klarar av detta. Skrämmande utveckling för oss äldre som inte klarar av tekniken.

Borde finnas alternativ till dessa sms-parkeringar, annars har vi äldre inte möjlighet att besöka dessa platser. Många pensionärer är upprörda över detta parkeringssystem.

Dåligt parkeringssystem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel