Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi som vill jobba som sjuksköterskor i Östersund – vart ska vi ta vägen?

En utbildning som ger jobb sägs det. Det kanske stämmer, men vill man verkligen bli anställd som sjuksköterska av regionen? Jag är en av de få som faktiskt vill det – jag önskar mig en vidareutbildning efter allmänsyrra.

Vi som har ambitioner att bli operationssjuksköterskor eller barnmorskor, kanske ambulanssjuksköterskor, vi som vill vara sjuksköterskor för att det är vårt drömyrke – vart ska vi ta vägen när vi är klara?

Vi som faktiskt vill jobba för regionen, men som ser vår framtida arbetsplats där det råder kaos. Vi ser våra framtida kollegor, sjuksköterskor och undersköterskor samt andra anställda, som sliter hårt. Många säger upp sig för att de helt enkelt inte orkar mer.

Vi framtida sjuksköterskor har hört att det är och har varit tungt på regionen. Just nu ser det ut som vår dröm går upp i rök.

Vi som läser tre år på universitet för att bli sjuksköterskor, vi har offrat tid och pengar, vi går en tuff utbildning som innehåller mycket teori och även praktiska delar som vi behöver kunna för att vi ska bli så bra som möjligt: Vi har bara dessa tre år. Sedan står vi på egna ben.

Men svara mig; hur ska vi kunna hålla motivationen uppe när sjuksköterskorna på våra praktiker inte känner glädje och engagemang på arbetet? Hur ska vi kunna känna oss motiverade att fortsätta våra studier när vi inte vet vad vi studerar till, eller var vi ska kunna bli anställda?

Vart tar vi vägen, vi som inte vill lämna Östersund, men som gärna vill vidareutbilda oss till våra drömyrken och jobba för regionen?

Två sjuksköterskestudenter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel