Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi undersköterskor är trötta på att bli tagna för givet

När jag valde att studera till undersköterska för 13 år sen var det för att jag ville ta hand om andra, hjälpa andra. Och det gör jag än idag, många år senare. Jag är en trogen och pålitlig medarbetare och jag ställer alltid upp i ur och skur. Men jag är ingen stolt medarbetare!

År efter år finns hoppet att jag och mina kollegor ska bli sedda för det oerhört viktiga och ansvarskrävande arbete vi utför, att vi ska bli värderade därefter. Men, det blir vi aldrig.

Vi vänder ut och in på oss själva, trotsar värkande och trötta kroppar, vi är flexibla ut i fingerspetsarna för vårt arbete. Och som ”tack” får vi småskrammel i ”lönepåslag” år efter år.

År 2020 var påfrestande för många och inte minst för oss inom vård och omsorg. Nu behövde vi vara än mer kreativa, än mer uthålliga och än mer flexibla. Merparten av oss har knappt haft ork till annat än vila – när vi väl varit lediga det vill säga. För ledighet har inte varit något som är givet.

Semestrar har avslagits och övertidstimmarna har rullat på. Och än är det långt ifrån över, ett år senare.

Vi kan inte visa vårt missnöje genom strejk, då det skulle drabba tredje part. Det vi däremot kan göra är att utnyttja vår yttrandefrihet och säga:

VI ÄR TRÖTTA!

Trötta på att bli tagna för givet, trötta på att vara undervärderade, trötta på att vara tacksamma, trötta på att vara trött.

Jag är stolt över det arbete jag utför och jag håller huvudet högt, men jag är ingen stolt medarbetare!

Trötter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel