Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Viktigare att kompisar får tjäna pengar på privata hälsocentraler än att vi får bra vård

Artikel 7 av 7
ÖP lyfter: Privatiseringen av hälsocentraler i länet
Visa alla artiklar

Nu är det igång igen. C och M och deras förbannade cirkus! Nu ska de sponsra de privata aktörerna med miljonbelopp igen! Det finns alltså domstolsbeslut som säger att de får, men inte måste göra det! Att de då igen väljer att göra det får fan magen att vrida sig! Varför? Förklara snabbt för oss vanliga medborgare. 

Regionen delar ut mer pengar till privata hälsocentraler – fast de inte måste (4 juni)

Vi som bor här listar oss på en hälsocentral. För varje person som listar sig på en hälsocentral får den en viss summa pengar av regionen. Vi får ett värde baserat på vår ålder, vart vi bor och behovet av vård. Då är det ju en bra affär att öppna där man är ung, frisk och de flesta bor. Mer pengar in och mindre kostnader ut.

Regionen blir då kvar med hälsocentraler ute i länet där vi bor glesast, kanske är äldst och sjukast. För att regionen ska kunna driva de hälsocentralerna måste de alltså skjuta till extra pengar då de inte får in lika mycket och måste betala mer för vården ur fickan. 

Det är det de privata utförarna ska kompenseras för. För att regionen tvingas skjuta till för att inte hälsocentralerna ska stängas – då ska konkurrenterna få lika mycket.

Så å ena sidan är vården underfinansierad, regionen inte direkt rik och i media läser man dagligen om regionpersonalens vedermödor. Å andra sidan ska de sponsra konkurrenterna med miljonbelopp trots att de inte behöver? Det ska vara rättvist, tyckte Eva Hellstrand. Hyckleri! 

Hälsocentralerna då? Torvalla till exempel, de blågröna valde att lägga ner den för att flytta den till Odensala. Och vips så var Odensala i så dåligt skick så att vi bygger en i Torvalla igen.

Lugnvik ville Östersunds kommun köpa och det fick de såklart göra. För det fattar ju alla att det är en bättre affär att sälja sin egen lokal för att sedan hyra samma lokal igen! Hallå liksom, och då är ni ju positiva till fri hyressättning också i era partier. Var kommer det sluta? Tur ni räknade rätt på Zätagränd så en gammal centerpartist kunde öppna där. 

Är det ingen som någon gång bett er tänka efter före?

Är de som styr nu verkligen de bästa vi kan få för våra pengar? Det lär ta de blågröna några år till att inse att det är fel. Och då kommer det låta som om det är deras idé. Tur det är val snart. 

Jag välkomnar verkligen ÖP:s granskning angående det här.

ÖP lyfter: Privatiseringen av hälsocentraler i länet

Jag tycker ni ska syna precis varje beslut denna majoritet tagit sista åren. Ni lär komma till insikten att de i sann centerpartistisk och moderat anda hellre låter några få kompisar tjäna pengar än att låta alla oss medborgare få så bra och tillgänglig vård som möjligt. 

Det vore rättvist!

En man av folket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel