Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilka vill ni satsa på – vindkraft eller oss?

Hej kommunfullmäktige Krokoms kommun.

Vi är sex familjer som bestämde oss för att flytta till Kaxås innan detaljplanen för Projekt Kaxås godkändes. Vi alla blev överlyckliga när projektet gav oss denna möjlighet. Möjligheten att få bo med bykänsla, nära till en natur vi annars bara fått uppleva på semestrar, om än det, men framför allt att vi såg fram emot att få ge våra barn en uppväxt i stillhet.

Men nu är vi bestörta gällande dessa planer på vindkraft. Vi flyttade hit, köpte mark, köpte hus, placerade våra barn i barnomsorg och skola. Vi hade likaså hoppats att våra kompetenser och förvärvsarbetande yrkesinriktningar skulle tas emot med öppna armar och värnas om.

Men nu undrar vi sex familjer om Krokoms kommun väljer vindkraft före vår önskan att ge våra barn en uppväxt i stillhet samt om ni hellre föredrar vindkraft före våra yrkeskompetenser?

Om svaret är att ni föredrar vindkraft är vi flera som överväger om detta var rätt beslut för oss i denna vad vi tyckte var en möjlighet som kom som en skänk från ovan. Tacksamma för ett tydligt svar.

Med vänliga hälsningar,

Familjerna, Elevant-Grönberg, Sassi, Violante, Jarske, Karlsson-Näslund och Ahlström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel