Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilken framtid finns det för Järpen?

Det är inte många, om ens någon, politiker i kommunfullmäktige i Åre kommun som minns eller fanns med då beslutet om att kommunen ska ha namnet Åre och Järpen vara centralort.

Vad har skett? Jo, Järpen utvecklades under 1970-talet och några år framåt. Järpen växte befolkningsmässigt, det byggdes villor och industriellt utvecklades orten. Men vad har hänt?

Jag har efter tidigare inlägg aldrig fått något svar från ledande politiker i de konstellationer som under fyraårsperioderna regerat. Jag ställer återigen frågan om vart Järpen som centralort är på väg, och vilken framtid orten har.

Swedbank har flyttat till Åre by liksom polisen. Högstadiet flyttades till Mörsil och i Järpen byggs en administrationsbyggnad där det bör ha funnits plats för högstadiet. Där skolbyggnaden för slöjd med mera fanns, nedbrunnen sedan några år, har grunden fyllts igen och asfalterats över!

En omtyckt bilverkstad har slagit igen och frågan är väl när Handelsbankens kontor lägger ner. Det är nedslående att se denna utveckling och jag ställer återigen frågan: vart är Järpen som centralort på väg och vilken framtid finns för Järpen?

Jag ser gärna att svar ges från respektive politiska partier. Nu finns chansen att ge ett svar eftersom inte någon politiker tidigare svarat på mina inlägg. Nog finns det väl intresse för utveckling av Järpen. Eller?

Torsten Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel