Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska det gå när hemtjänsten slutar att köra ut maten?

Hemtjänsten slutar köra ut mat. Ja, det är ju jättebra. Men, hur ordnas detta praktiskt?

Annons

För det första så tycker många vårdtagare/brukare att det är många olika som kommer. Tänker på dem som inte kan öppna sin egen dörr, ska de ordna en nyckel till (städ- och hemservice och hemtjänsten har redan fått varsin) eller sätts maten utanför dörren till hemtjänsten kommer, så fungerar det med tvätten på sina håll (för att de inte har nyckel).

Vem öppnar lådan, eller värmer och lägger upp på tallrik (alla har inte mikro) till de som inte kan själv. Vissa sitter i rullstol, får man hjälp till bordet då? En del äter dåligt och har sällskap under måltider. Gissar att det är hemtjänsten som har matutkörning till alla som på ett eller annat vis måste ha hjälp med något kring maten, och då kanske det inte blir så mycket att köra ut för det privata bolaget.

Vem hjälper dessa brukare att beställa, och hur fungerar det om de åker in på sjukhus, eller av annan anledning inte ska ha mat och själv inte kan avboka. Ser att det på längre sikt ska gå att välja från flera leverantörer, har man dålig syn så behöver man hjälp att läsa, vem tar sig den tiden (hemtjänsten)? I så fall får vi betalt för det. I dag så räknas det 3 minuter per brukare för att köra ut en matlåda, i den tiden ingår att lämna ut menyer, beställa/avbeställa, packa maten och köra ut den.

 Ja, det finns lite funderingar om hur det ska funka, men det blir säker bra med alltihopa. 

Uska i hemtjänsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons