Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Annie Lööf (C) får inte igenom sin jordbrukspolitik i en M-ledd regering

Annons
Annie Lööf

Hur stor är chansen att Annie Lööf (C) ska få igenom någonting av sin politik när det gäller landsbygden och jordbruksföretagen? I en moderatledd regering är den möjligheten lika med noll och ingenting!

Vem minns inte 2010 års jordbruksförhandlingar, när Anders Borg (M) med tydlighet klargjorde partiets syn på den svenska jordbruksnäringen och de kostsamma stöden till landsbygden? 

Det är ett särintresse i deras ögon, beroende av stora bidrag från EU, nationella stödåtgärder och generösa avdragsmöjligheter. Det är en form av skyddad verkstad som kostar skattebetalarna miljardbelopp årligen – det är Moderaternas syn på jordbruksföretag och landsbygd.

De åsikterna har väl knappast förändrats till det bättre när man ser till hur många Stockholmsmoderater som kommer att sitta i en eventuell regering. Hur Lööf ska tackla den situationen återstår att se.

Eller lockar en ministerpost i en blåbrun regering, eller som stödparti? Då är loppet kört för Centerns trovärdighet.

Nej, gör som Gunnar Hedlund gjorde på sin tid, han fick någonting uträttat med hjälp av Socialdemokraterna. Han var en konstruktiv politiker som åstadkom många förbättringar för bönderna och landsbygdens innevånare!

Annie Lööf har ett drömläge efter årets val om hon vill uträtta något annat för landsbygden än tomt prat! 

Bondeförbundare!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons