Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Bättre arbetsklimat med tidigare oppositionsråd

/

Annons

Jag brukar avhålla mig från kommentarer i massmedia, men gör nu ett undantag. Jag anser att frågor och funderingar bör klaras ut på annat sätt.

Insändare: Jag kände mig tvingad att byta parti (16 december)

Angående Ragunda Arbetarkommuns "bottenskrap" vid val av nuvarande kommunstyrelseordförande: Jag vill påstå att Jonas Andersson är väl lämpad för detta uppdrag. Den åsikten delar jag med väldigt många i Ragunda kommun.

Att alla inte delar den uppfattningen har jag förstått men det rubbar inte mitt förtroende för Jonas Andersson. Han kanske har trampat på några ömma tår?

Det är inte fel att ifrågasätta kommunala verksamheter. Men sättet man ifrågasätter på kan ha en stor betydelse för relationer mellan människor.

Jag har mycket lång erfarenhet som fritidspolitiker (36 år som ordförande i kommunala nämnder) och vill påstå att jag aldrig har upplevt att det under "normala" omständigheter varit något problem med att få ut handlingar. Kanske beror eventuella problem på hur man uppträder mot dem som man vill ha hjälp av?

För mig personligen har det varit med glädje som jag har besökt alla dessa fantastiska människor som arbetar och har arbetat i den kommunala verksamheten. Sträck på er, ni har berikat mitt och många andras liv genom ert viktiga arbete.

Jag vill påstå, att alla de tidigare oppositionsråden jag haft förmånen att samarbeta med under 36 år, har uppnått ett bättre resultat och arbetsklimat för Ragunda kommun än det nu avgående oppositionsrådet.

Att jag som kommunfullmäktiges ordförande är ytterst ansvarig arbetsgivare – hur det är med den saken bör nog Eugen Danielsson med flera ta sig en funderare över. Vad säger till exempel kommunallagen och Ragunda kommuns fullmäktiges arbetsordning?

Jim Salomonsson (S)

ordförande Ragunda kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons