Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Distriktsläkarna duperas till att sjukskriva personer som inte vill jobba

Annons

Blir upprörd över debattartikeln från "Brunfloläkare". Ni distriktsläkare borde kanske även rannsaka er själva? Under väldigt många år har ni sjukskrivit folk på löpande band, och det säger jag för att jag vet det, som chef inom vård och omsorg sedan 15 år.

Debatt: Orimlig situation när allt fler sjukintyg underkänns (5 december)

Hur ofta har ni inte under årens lopp sjukskrivit folk för till exempel "ont i hälen!”, "ont i en axel”, "känner mig så dålig allmänt”, "klarar inte lyfta” etcetera. Detta vet ni om!

Kan som chef säga att ni sjukskriver folk för icke-sjukdom! Jag har haft medarbetare som varit sjukskrivna i två–tre år, för något påhitt. Det vill säga: de vill inte jobba, men er duperar de, och ni sjukskriver! Sedan ser alla den sjukskrivna ute i samhället i full vigör. Ni distriktsläkare möjliggör detta!

Inom vården finns numera inga lyft. Finns inget tungt arbete alls! För precis allting finns det lyfthjälpmedel, även om det bara handlar om att flytta en pinnstol. Det finns ingen personal inom vården som lyfter ens minsta lilla pinn! Så sluta sjukskriva folk, ni distriktsläkare!

Jo – det finns folk som är sjuka. Alldeles riktigt! Men då är de så sjuka så de inte orkar lyfta sig upp från sängen. Nu talar vi om cancersjuka och liknande. Skärp er, distriktsläkare!

Magda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons