Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: En pajas i Vita huset

Annons

Så har det hänt som inte kunde hända. Eller? En pajas i Vita Huset! Detta efter ett val med ett drygt 50-procntigt deltagande och där Clinton fick flest röster. Trump blev således vald av en fjärdedel av de röstberättigade. Det säger en del om demokratin i USA.

Och Hitler togs inte heller på allvar i början!

Så är katastrofen i antågande? Nej, förmodligen inte. Allt kommer att bero på vilka rådgivare Trump kommer att omge sig med.

Av förhandsspekulationerna att döma kan det dock finnas anledning till viss oro: en samling hårdföra män har nämnts som tänkbara alternativ på viktiga poster i administrationen. Kan det måhända bli en återgång till samma typ av rådgivare som under den yngre Bushs styre?

Men måhända blir det inte så farligt: När Trumps alla löften inte infrias och Trump inte återväljs om fyra år kanske Obama kan återkomma? Nej, det går inte; en president kan sitta i högst tio år.

Men Michelle Obama då? Den första kvinnan som president i USA och tillika svart? Hon är uppenbarligen populär men förmodligen inte intresserad och antagligen inte tillräckligt kompetent. Så de två splittrade partierna måste hitta var sin ny kandidat, och det blir inte lätt; familjerna Bush och Clinton har nog gjort sitt i amerikansk politik.

Så man får kanske se framtiden an med viss bävan. Men vill man ha en svart kvinnlig president om fyra år finns det en lösning: Condoleezza Rice!

Sten Appeltofft

Vålådalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons