Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fantastiska körer i Bräcke!

Annons

Har den senaste månaden avlagt tre besök vid ett par av kyrkorna i Bräcke kommun. Två gånger i Bräcke kyrka och en gång i Bodsjö kyrka. Vid samtliga tillfällen har sångkörer medverkat. I Bräckes kyrka har vi haft nöjet att lyssna till Bräcke kyrkokör och i Bodsjö kyrka till Revsund-Sundsjö sångkör.

Vill härmed framföra ett stort tack till båda körerna. Ni är i mitt tycke jätteduktiga! Som lekman vet jag inte riktigt hur det ska uttryckas, men komponeringen av mans- och kvinnostämmor till härligt rena sångstämmor är hur mäktigt som helst och ger en magisk känsla i kyrkorummet.

Körerna kompletteras dessutom med individuella sånginsatser av bästa märke. Helhetsintrycket och betyget är stort A.

Ska i ärlighetens namn erkänna att jag innan kyrkobesöken inte hade sådär jättestora förväntningar på körerna men på den punkten har jag korrigerat kursen med 180 grader, alltså gjort helt om.

Inser att det ligger väldigt mycket arbete bakom körernas framföranden och där är det bara att gratulera dem till att ha musikaliskt och pedagogiskt riktigt bra ledare. I Bräcke kyrkokörens fall i form av Michael Eriksson och Kerstin Wallin och i Revsund-Sundsjö sångkörens fall i form av Eva-Britt Björklund och Birgitta Marklin.

Ett tips till Bräckeborna med flera: Boka in söndagen 18 december och Bräcke kyrka då det är dags för en julkonsert i kyrkan. Ni kommer inte att ångra er.

För er boende lite längre norrut i kommunen rekommenderar jag att ni håller utkik efter var Revsund-Sundsjö sångkör framträder i juletider. Förresten – varför inte åka lite hit och dit?

Carl-Göran Grönvik

Sundsvall (f.d. Bräcke)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons