Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fler privata utförare behövs

Annons

Som regionstyrelsens ordförande borde Ann-Marie Johansson (S) ha annat att oroa sig för än Centerpartiet.

Insändare: Anser C att privatisering är lösningen? (28 oktober)

En ny regionindelning är inte en politisk idé som hon tror på, utan en räddningsplanka när den egna förmågan inte räcker längre! När det nu är klart att regeringen inte kommer att få stöd för att Region Jämtland Härjedalen ska ingå i en region som omfattar halva landet, ska någon annan rycka in och hjälpa till.

Att C och övriga Allianspartier är positiva till privata utförare är välkänt. I Region JH har vi för få alternativ. Det innebär ett begränsat val för oss medborgare och en begränsad arbetsmarknad för vårdpersonal.

En blandning av privata och offentliga utförare skulle ge andra förutsättningar vilket C arbetar för. Det är knappast en överraskning för någon. Det finns goda exempel i både Strömsund och Hede. Men det finns också utrymme för fler privata utförare.

Om vi skulle tro att allt vad socialdemokratiska ledarskribenter skriver är S-politik, då skulle världsbilden bli tämligen splittrad. Jag tror Ann-Marie är medveten om att en ledarskribent skriver fritt i vårt demokratiska land.

Elin Lemon (C)

oppositionsråd Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons