Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: För vem hålls kulturtinget?

Annons

Region Jämtland Härjedalen bjöd tillsammans med Västernorrland till kulturting i Östersund för någon vecka sedan. Men vilka blev inbjudna?

Av inbjudan framgår att kulturtinget är en årlig höjdpunkt och återkommande mötesplats för kulturutövare, föreningar, tjänstepersoner politiker och andra intresserade i Jämtland, Härjedalen och Västernorrland.

Jag deltog i tinget som representant för Heimbygda, men förvånades över att jag inte blivit inbjuden som representant för Skansen Klintaberg där jag är dagligt aktiv.

När styrelsen för Aksel Lindströmsällskapet (kulturförening kring minnet av författaren Aksel Lindström) träffades häromdagen kom frågan upp, och nu visar det sig att sällskapet inte heller har fått någon inbjudan.

När jag går igenom deltagarlistan visar en sammanräkning att av de cirka 200 deltagarna är tjugotalet kulturutövare, medan resten är kommunala, landstings-, region- och länsstyrelserepresentanter.

Frågan är: hade Kulturjämtland blivit inbjudet? Visserligen kan jag förstå om några blivit inbjudna men avstått på grund av kostnaden. Vilka ideella föreningar har råd att satsa 1 000 kronor på att delta i kulturtinget?

Vilka andra kulturaktiva i Jämtland har inte heller blivit inbjudna till kulturtinget?

Örjan Sedin

Skansen Klintaberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons