Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Gamla Tingshuset helt fel byggnad för ett kulturhus

/

Annons

Fint att du värnar din verksamhet, Pernilla Hellan, men det du talar om har jag prioriterat bort från kulturhuset, det vill säga mer statiska kulturella verkstäder, som inte alls är nödvändiga i ett kulturhus.

Insändare: I Gamla Tingshuset finns många kulturformer (20 december)

De är dock oerhört viktiga, men på helt andra sätt. Jag föreslår visserligen tillfälliga rum för tillfälliga projekt, men det är mest för att locka nya besökare in i huset som till exempel skapande skola skulle innebära.

Och ärligt talat, Tingan är helt fel byggnad. Gamla Tingshuset som lokal är allt annat än välkomnande. Huset är kulturminnesmärkt och kan således inte förändras.

Huset är slutet, mörkt och består av små rum med stängda dörrar. Direkt avskräckande och olämpligt för kulturhus som ska attrahera och dra besökare.

Ett öppet, ljust levande hus där utställningshallar är väl tilltagna, akustikhall finns och där biblioteket blir en brygga mellan vana och mindre vana kulturkonsumenter – och där det till skillnad mot i Tingan faktiskt går att bedriva café och restaurang – är att göra nya kulturhussatsningen till ett lyckat projekt.

Storsjöteatern är det som mest liknar ett kulturhus i stan, men inte ens Storsjöteatern i sin nuvarande form är ett kulturhus. Men om Länsförsäkringar flyttar på sig finns oändliga möjligheter.

Låt Länsförsäkringar och biblioteket byta med varandra och bygg (om) så att Storsjöteatern och biblioteket tillsammans bildar ett kulturhus. Och stort tack för visningserbjudandet, men är redan flitig besökare!

Kulturidrottaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons