Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Gör något radikalt åt kollektivtrafiken!

/

Annons

Jag bor i nedre Torvalla och väljer att ta bussen till mitt arbete i centrala Östersund varje dag.

Dock inte länge till. Jag står nämligen inte ut längre. Trängsel, otillräckliga sittplatser och bussar som inte kommer, har fått mig att ledsna.

Under de år jag har bott i området har förutsättningarna för bussåkandet ändrats radikalt.

De senaste åren har det byggts många nya bostäder runt Torvalla och Odensala, vilket är mycket bra. De lägenheter som tidigare stod tomma i Torvalla är sedan länge uthyrda, vilket också är bra.

Dessutom får alla ungdomar numera åka buss gratis, vilket även det är bra.

Sammantaget har detta lett till att många fler vill och behöver åka buss till och från arbete och skola, vilket väl också var kommunens målsättning.

Men, busstiderna och antalet bussar i trafik tycks vara skrivet i sten. Åker jag runt 7.30 får jag oftast en sittplats för då är turen dubblerad.

Väljer jag i stället att åka 20 minuter senare, ska jag ha tur om jag får sitta. I bästa fall får jag sista sittplatsen. Därefter fylls bussen på så folk står som tätt packade sillar i en ask.

Bekvämt? Nej! Trafiksäkert? Nej! Fler bussar och tätare turer behövs.

Jag betalar en rundlig summa varje månad för att kunna nyttja kollektivtrafiken. Att ta bussen är inte bara en önskan om bekvämlighet, i mitt fall gör jag också ett aktivt miljöval

Med tanke på hur bilköerna ser ut morgon och kväll till och från centrala Östersund, måste något radikalt göras åt kollektivtrafiken. Den måste bli ett mycket mer lockande alternativ än den är i dag.

Som läget är nu förstår jag att många i stället väljer den egna bilen.

Anita Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons