Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kommer Östersund att bli som Malmö?

Annons

Under fullmäktigedebatten i Östersund 27 oktober diskuterades frågan om kommunens flyktingmottagande.

Angelika Lindahl (MP) talade sig varm för ett humanistiskt mottagande utan gränser, om en solidaritet som saknar kostnader och om västvärldens skyldigheter på grund av historiska tillkortakommanden.

Vidare talade hon om bomberna som haglar i Aleppo, men valde helt att frångå problematikens kärna, nämligen hur vi i väst ska bidra för att få bukt på krigets helvete i Mellanöstern.

Angelikas tal handlade om att Östersund och resten av landet, ska vara hela världens härbärge och att alla, oavsett utbildning och annan relevant bakgrund, ska vara välkomna hit.

Dock hörde jag inga förslag på dels hur politiken ska finansieras eller på vems bekostnad det ska ske, i synnerhet när kommunen redovisar en förlust på 150 miljoner kronor.

Hur ska kommunen försäkra sig om att segregationen inte fortskrider, och att en situation likt den i Malmö inte uppstår?

Jag vet något om den saken eftersom jag själv både är svensk och uppväxt i Malmö och har många vänner och familjemedlemmar där. De har fått uppleva invandringspolitikens konsekvenser genom att utsättas för rån, sexualbrott och rasism.

Finns det några som helst garantier för att Östersund inte kommer att ta efter Malmö?

Angelika Lindahls politik är skandalös och exkluderande gentemot stadens unga och äldre. Om Miljöpartiet anser att denna slutsats är felaktig, är jag väldigt nyfiken på att få veta hur invandringen ska finansieras.

Albin Karlsson (SD)

suppleant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons