Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Landsbygden behöver bostäder

Annons

Byggandet är en del av motorn i samhället. När det byggs snurrar hjulen, det skapar arbeten, framtidstro och tillväxt.

Sverige har haft bostadsbrist under lång tid och även om det nu går åt rätt håll och takten ökar så är vi invånare inte nöjda. Ett tecken på det är alla insändare från många politiska partier i ämnet som vi får ta del av.

Vilka partier som var först med att driva frågan om att här borde det byggas är av mindre betydelse. Viktigast nu är att se till att det byggs.

Kommunerna, staten och myndigheterna måste ta ansvar för bostadsförsörjningen och våga prioritera bostadsbyggande framför andra intressen.

Behovet är brett och stort, det behöver byggas för äldre, unga och barnfamiljer. Det behöver byggas villor, bostäder i olika upplåtelseformer och olika storlekar i städer och på landsbygden.

Det finns underlag framtagna på en del ställen som behöver uppdateras, men vad som saknas är möjligen engagerade bostadsgrupper. För några dagar sedan hade vi en medlemsträff där vi diskuterade bland annat bostadsförsörjningen.

Byföreningen i Lit har en ambition att bilda en bostadsgrupp i byarna inom Litsområdet som ska få i uppgift att ta fram de underlag som krävs för att sätta spaden i jorden.

Vi, S-föreningen Lit-Häggenås, kommer att hjälpa till med det arbetet. Ska vi nå framgång på landsbygden måste vi samverka över partigränserna. Bostadsbyggandet är en investering för jobb och välfärd.

S-föreningen i Lit och Häggenås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons