Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Lärarlyftet – vinnaren tar allt

Annons

Under ett stort antal år har det pratats om att ingenting är omöjligt. Individuella löner, karriärstegar, alltid vara arbetsgivaren behjälplig, inte vara sjuk, inte ställa krav och absolut inte kritisera uppdragen och uppdragsgivare.

Dessa påståenden var modeord då Alliansen tillträdde som regering 2006. Solidariteten var därmed en helt oviktig del i sammanhanget, de arbetsföra och friska skulle uppmuntras för det var endast de som förde samhället framåt och bedömdes som närande. Den andra delen av befolkningen blev tärande.

Ett nytt ord har nu tillkommit, lärarlyftet. De som bedöms som duktigare ska prioriteras. Arbetsglädjen försvinner för den lågpresterade skaran som nu har fått ett F eller E i betyg. Alla vet att vinnaren tar allt, de andra är förlorare.

Det här har nu pågått så länge att det har blivit det nya mantrat bland våra arbetsgivare och chefer.

De som fått lärarlyftet bör nu få ett större ansvar och därmed tilldelas de svagaste eleverna, då de tydligen är lämpade för svårare uppgifter.

I stället för att misströsta, se till att ni endast får studiebegåvade elever i era klasser. Då kommer arbetsglädjen tillbaka och du är självklart kvalificerad för nästa lärarlyft.

Brexit, Trump och region Stornorrland får betyget F av majoriteten av befolkningen. Makteliten har ju sina egna kriterier till sina lönepåslag. De är dessvärre inbyggda för deras egen trygghet. Trygghet för de tärande ger en för hög kostnad.

GF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons