Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lönerna inom vården måste höjas

Annons

Nu får det vara nog. Ni måste höja lönerna inom vården. Vi jobbar med människor och vi räddar deras liv och vardag för allt ska funka för dem, men när det kommer till oss själva så sliter våra kroppar för lite och ingenting.

Om ni vill att ungdomarna ska stanna kvar i Strömsund och kunna jobba inom vården och trivas så måste det finnas bra jobb med bra löner, annars hittar de andra jobb och vården står utan både vikarier och personal.

Och nej, kom inte och säg att man ska leva snålt för det kostar att köpa mat, betala hyror, bilar, telefonräkningar med mera.

Får man dålig lön går det inte att spara, och vem vill sitta hemma medan de som jobbar på till exempel en fabrik har råd att gå på konsert med mera.

Vi ska inte behöva må dåligt över pengar i så tidig ålder – jag är 22 år och min kropp gör ont. Vissa dagar vill man inte ens gå på jobbet för det känns inte värt det, men man går hit för gruppens skull och vårdtagarna.

Jag måste jobba på tre jobb och då är vården ett heltidsjobb –nej, har inga våldsamma utgifter.

Det är det här som leder till vägen in i väggen och en grov depression. Ni blundar för oss, ni har glömt oss svenska ungdomar och familjer.

Hoppas ni förstår allvaret. Men nu är det nog, snart kastar vi alla in handduken och strejkar och hur gör ni då? Vem ska hjälpa våra stackars gamla?

Skärpning! Visa uppskattning för oss som verkligen vill jobba. Berättar jag vad jag tjänar vill ingen jobba med det jag gör.

Följ gärna med oss en dag och se vad vi pysslar med för bara några tusenlappar.

VN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons