Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Snåla inte på IVPA i Rönnöfors

Annons

Att leva och verka för bygdens bästa har alltid varit en ledstjärna för oss som bor i fjällnära bygder som Rönnöfors. Det som är bra för oss blir också bra för resten i Krokoms kommun.

I våra skogar och fjäll rör sig äventyrslystna besökare från Spanien, Tyskland, Schweiz, England och många andra länder.

Här finns ett stort skandinaviskt kraftbolag som exporterar sin elkraft ut på stamnätet samt utanför EU. Ett lite mindre kraftbolag som delägs av Krokom kommuns kommun, levererar ut sin leveranssäkra produkt till sina ägare. Delvis från just Rönnöfors.

Det går ut cirka 70 000 kubikmeter virke från området per år. Det blir ungefär 1 500 långtradare som levererar virke till Sverige och Norges sågverksindustri.

Rennäringen bidrar också med många arbetstillfällen i vår vackra del av Krokoms kommun. 

Många av ovan nämnda har haft god hjälp från Rönnöfors räddningsvärn genom åren. Yrkesskickliga medarbetare med god person- och lokalkännedom ska man värna om.

Vi är en liten belastning för kommunens totala ekonomi. För mig verkar 200 000 kronor för IVPA (i väntan på ambulans) en liten summa i sammanhanget.

Nog kan tjänstemännen bättre än detta i sparivern. Kanske kan storföretagen bidra så att vi mantalsskrivna slipper jobba ideellt.

Krokom kommuns framtid är tillväxt. Det är det centrala. Förutsättningar för turismen i området håller hög klass.

För oss boende, våra tillresta och framtida gäster, behöver vi IVPA i området. Något sämre är inget alternativ

PerJohan i Tångeråsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons