Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Stafettläkare fick hutlöst hög lön

Annons

I nyheterna nyligen fick vi höra om en läkare som krävde hutlös lön för sitt arbete. Han ville ha, och fick också, 516 000 kronor för elva dagars arbete. Det är 46 909 kronor per dag.

Vi har kunnat läsa tidigare under åren om företagsledare, direktörer och olika chefer som visade sig vara skattesmitare, lögnare och gränslöst oärliga personer på högsta nivå i vårt samhälle.

De fick avgångsvederlag och löner i miljoner. En skara människor som varit oärliga in i botten har ändå "belönats" för allt fusk de har haft för sig.

Denna läkare som fick så mycket lön för lite arbete, borde skämmas in i tårna. Att ha mage att utnyttja saknaden av läkare i vårt samhälle, då många sjuka har fått och får lida av att det är läkarbrist i landet, mest på landsbygden och i synnerhet i Norrland.

Läkaren visar att girigheten är i toppen och borde stängas ut från Läkarförbundet. Utbildningen lär väl inte eleverna hur man kan få lön samt ansvarslöshet. Den lär väl att bota och hjälpa sjuka människor i alla åldrar, var man än arbetar.

Hur kan Läkarförbundet och socialministern godkänna sådant beteende som denna läkare visar? Han borde avskedas.

Det är bättre att ge pengarna till sådana läkare som vill arbeta för patienternas bästa utan ockerlöner.

SL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons