Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Stafettpersonal i vården ett misslyckande

Annons

Är bemanningsföretagen på väg att ta över sjukvården? Sedan 2010 har landstingen lagt sammanlagt 16 miljarder på stafettpersonal – ett totalt misslyckande.

Det är en omoralisk handling av bemanningsföretagen att använda läkarbristen för att tillskansa sig övervinster på utlånad personal. Det är en form av människohandel som bör förbjudas.

Nästa steg bör vara ett förstatligande av sjukvården med en rättvisare fördelning av statliga anslag! Vi har haft en S-ledd regering i drygt två år som inte upptäckt att landstingen håller på att förblöda på grund av brist på pengar och fast anställda läkare.

Det finns bara en sak att göra; förbjud stafettläkarsystemet där det handlar om människoliv, och sätt fart på läkarutbildningarna i Sverige så att en stor del slipper åka utomlands.

I en sund ekonomi är det tillgång och efterfrågan som ska styra och i nuläget är läkarna en bristvara och då sitter de med trumf på hand som bemanningsföretagen utnyttjar och livnär sig på. Det är osmakligt att sådana företag ska få existera. I alltför många fall tillhandahåller de personal som inte har kompetens för att utföra det jobb de är anställda för!

Och att skattebetalarna får punga ut med 64 miljarder till högskoleutbildningar och 24 miljarder i studiestöd årligen, är väl lätt att glömma när bemanningsföretagen lockar med högre löner!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons