Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från C: S buar åt laget som tagit över där de själva misslyckats

Annons

Patientsäkerheten är en av våra grundpelare inom vården. Ann-Marie Johansson (S) skriver om hur bråttom S har att renovera sterilcentralen.

INSÄNDARE: S: Operationer riskerar att ställas in även i Östersund (10 mars)

Det stämmer att den är i stort behov av upprustning. Vi i det nya styret i regionen ser nu över alla områden och kommer i juni, inför regionfullmäktige, att presentera vår plan för att lyfta regionen ur de problem den har.

Vi i det blågröna styret (C, M, L, KD och MP) har som mål att återställa det enorma underskottet och dessutom korta de alltför långa köerna S lämnat efter sig.

Ett ökänt uttalande från finansminister Magdalena Andersson (S) är att ladorna är tomma. Det uttalandet stämde inte när hon tog över efter Anders Borg (M), men jag kan med all säkerhet säga att regionens lador inte bara är tomma. Det är hål i taket och regnar in på många ställen.

Det är vad 77 år av socialdemokratiskt styre faktiskt lett till. Nu måste vi arbeta mot att vända båda dessa negativa trender och det så fort det bara går.

Det är kanske skönt för S att sätta sig på bänken och bua åt laget som tagit över där de själva misslyckats. Men jag vill här, precis som vi gjort i nämnden, inbjuda S att vara med och vända det här i stället för att stå på sidan och leta fel som man själva rår för.

Angående sterilcentralen är frågorna kring dess framtid inne i sin slutfas. Denna investering måste dock koordineras med alla andra investeringar av hög prioritet som just nu ligger på bordet. Klart är att det behövs både en långsiktig och kortsiktig plan för detta.

Vi i politiken har att dra upp riktlinjerna och vi - de blågröna - har börjat peka ut en ny riktning. En riktning där både patienten och medarbetaren får den vård och den arbetsmiljö de har rätt till, samtidigt som ladorna rustas och fylls på nytt.

Tom Silverklo (C) regionråd och ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons