Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad skulle vi på landet göra utan bilen?

Annons

Tack för en mycket bra och träffsäker insändare om dieselfrågan och klimatet, Stefan Sandberg. Du har dessutom lyckats få till en humoristisk touch på det hela! 

INSÄNDARE: Dieselbilen är häxan som ska brinna på det gröna bålet (10 mars)

Håller helt med om att energipolitiken är flummig utan verklighetsförankring och styrs av känslomässigt styrda beslut - inte om att se till vad som verkligen effektivt kan göra skillnad miljömässigt på vår jord.

Dessutom håller jag helt med dig om att politikerna verkar bestå av ett elitistiskt gäng som tror att Sverige består av Stockholm, Malmö och Göteborg och det som finns därutöver är av noll och inget intresse mer än som mjölkko skattemässigt. Ja, och som leverantör av råvaror och energi förstås.

Jag tillhör den del av befolkningen som bor 2,5 mil utanför närmaste samhälle - vad skulle vi göra utan bil? Men jag betalar skatt precis på samma sätt som de som bor i storstan, bara med den skillnaden att jag inte har tillgång till all den samhällsservice och infrastruktur som stadsborna har.

Som extra bonus är skattesatsen oftast högre i glesbygdskommuner… 

Så passar sig inte den styrande makten kommer det bli en folklig reaktion, förr eller senare. Även om svenska folket verkar vara ett mycket tålmodigt folk...

Så tack för din insändare, kanske den kan få någon att vakna upp.

Marie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons