Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vansinnigt beslut om expresscykelväg

Annons

Det som har hänt med den trafiksäkra infarten till Östersund från Lugnvik är mycket, mycket märkligt. Det finns en cykelväg som används, men nu är det meningen att cyklister ska flyttas närmare biltrafiken på en expresscykelväg.

LÄS MER: Expressväg för cykel rör upp känslor: "Måste vara sämsta projektet någonsin." (7 december)

Trondheimsvägen var en trafiksäker, fyrfilig väg med mittremsa och bra belysning. På någon månad är vägen förstörd. Två filer för biltrafik har tagits bort, mittremsa finns inte längre mellan mötande trafikströmmar. Belysningen är borttagen.

Av någon anledning har vägen dessutom fått en kontrakurva i höjd med Havremagasinet. Förmodligen en kvarleva från fjolårets tilltag att dra ihop vägen till en fil vid ett övergångställe. Den byggnationen är helt bortkastad i skenet av det som nu hänt.

Det som är kvar är en smal och trafikfarlig väg, inte minst i dessa tider med återkommande halka.

Varje resa är förknippad med tankar om att krocka med mötande trafik med tanke på närheten till de mötande. Det finns inte utrymme för minsta vingel. En bred transport skulle verkligen sälla till det vid möten med en buss.

Det är obegripligt det som har hänt, inte minst med tanke på det kapital som fanns i vägen och det dyra tilltaget att förstöra vägen. Det fattas bara att man river en del av järnvägsviadukten med motivet att den är för lång.

De pengar som detta vansinne har kostat hade man kunnat lägga på gator för ett bostadsområde mot I 5-skogen/Rannåsen. Det hade varit förståndigare.

Den ansvariga må sparkas från sitt jobb, eller så är det som vanligt, att personligt ansvar saknas när det gäller kommunala beslut. Det som har skett talar för en skärpning så att skattebetalarna skyddas bättre.

F d vägprojektör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons