Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför ska den enskilda människan hamna i kläm?

Annons

Har just läst inlägget från Försäkringskassan. Och nu kokar jag av ilska!

"Olyckligtvis drabbas den enskilda människan av detta". Varför? Vad har den enskilda människan gjort för fel? Alla har ett ansvar. Men hur ser verkligheten ut?

Debatt: Svar från Försäkringskassan: Information om arbetsförmåga saknas ofta i sjukintygen (14 december)

Arbetsgivaren ska förebygga sjukskrivningar och underlätta återgång till arbetet. Ett arbete som kostar pengar och enbart ses som en börda för arbetsgivaren. Hur sköts det arbetet?

Hälso- och sjukvården på våra hälsocentraler har ansträngd ekonomi. Och min känsla är att de tar några enkla prover och gör det som är absolut nödvändigt.

Sedan hävdar man att patienten är fullt utredd. Skriver utmattningsdepression på intyget, skriver ut antidepressiva mediciner och sedan händer inte så mycket mer, trots att det finns mängder av prover och analyser kvar att göra. Antar att kostnaden ligger till grund för detta.

Försäkringskassan ska följa lagstiftningen sägs det. Men även här ska det sparas pengar. Kassan tar till alla tillgängliga och ibland fula åtgärder för att neka långtidssjukskrivna ersättningar.

Läkarens sjukintyg brister ibland, det kan jag delvis hålla med om. Men även om det skrivs flera sidor med utförlig information om patientens tillstånd, så körs läkarens bedömning över av någon på kassan som aldrig träffat personen i fråga. Och i kläm kommer då personen som kämpar med sin sjukdom.

Varför ska den enskilda människan lida ännu mer? Varför?

Här hittar du fler inlägg om Försäkringskassan

Rob

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons