Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vem betalar för skidskyttefesten?

Annons

Vem betalar för den kommande skidskyttefesten i Östersund och vem är arrangör? Är det Östersunds kommun och skattebetalarna?

Vad vet man som skidskyttesupporter när allt döljs i ett dunkel – är det Svenska skidskytteförbundet som är anslutet till EBU (Internationella Biathlon Unionen med säte i Salzburg) som är arrangör?

En fråga till dem som styr och ställer i kommunen; ni har tydligen inte fattat att skidskyttet är en av de största tv-sporterna med 250 miljoner tittare nästan varje helg.

Hur fördelas pengarna från tv-rättigheter och stadionreklam? Det är enorma belopp! Stora tyska bolag får säkert betala många miljoner till IBU för att synas i tv runt om i världen, och vad får arrangören?

Är det inte dags att vakna upp och ta betalt för tjänsten att kunna arrangera WC-tävlingar år efter år hur tidigt som helst för att vi har lagrad konstsnö? Ingen annan arrangör har den möjligheten!

Varför ska inte skidskytteorganisationerna betala för sig på samma sätt som ÖFK, som får betala för sina träningstider och hemmamatcher på en kommunal arena? De får i alla fall 12 miljoner för tv-bolagens rätt att visa deras matcher, alltid något!

Kommunens företrädare tycks nöja sig med att namnet Östersund får synas i tv-sändningarna och hoppas på en tillströmning av turister. Värdet av det är nog minimalt och svårmätbart. De stora pengarna hamnar i Salzburg!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons