Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insatsen vid lavinen avblåst

Vid halvtvåtiden i dag gick en stor lavin på Getryggen. Efter en massiv genomsökning av rasområdet avbröt man insatsen. Ingen människa verkar ha dragits med i lavinen.


Området används för friåkning och det var personer på plats som larmade polisen, som i sin tur kallade in fjällräddningen.
– I lavinhund har genomsökt området och fick inga indikationer på att det fanns någon människa där. Jag tar då beslutet att kalla in en hund till, säger Frank Nilsson, vakthavande befäl vid Östersundspolisen.
Även den hunden visade inga tecken på att hitta någon doft av människa i snön.
Frank Nilsson berättar att totalt har 20 fjällräddare från Sylarnagruppen och Åregruppen deltagit i insatsen. De kallade också in en privat helikopter och tre poliser med hund.
– Vi har också haft alpina gruppen på gång eftersom det är så brant på platsen, säger Frank Nilsson.
Fjällräddningen sökte med transivers efter lavinsond och en reco-mottagare som söker efter en sorts sändare som finns insydda i kläder.
– Vi hittade inga inspår någonstans och vi var upp och själva på höjden och kollade av om det fanns spår, säger Kent Herrström, fjällräddningen Sylarnagruppen.
Det fanns inga tecken på att en människa dragits med i lavinen och då avbröts insatsen.