Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insatsstyrka övar mot lokala mål i by

Just nu övar sig polisens lokala insatsstyrka att skjuta skarpt i flera riktningar i Backe.

Under tre dagar är lokala insatsstyrkan i Backe, Strömsunds kommun, för att öva.

De håller till på byns jaktskyttebana. Enligt polisen är det bra skjutvallar där och det går att skjuta i olika riktningar utan risk för att skada andra.

Det är det lokala företaget Sportelektronik som anordnat övningen. De är också de som tillverkar målen, MR Target, som polisen övningsskjuter på.

Enligt Staffan Andersson vid Sportelektronik, började det hela med att de sålde sina mål till insatsstyrkan i Västernorrland. Då fick han idén att erbjuda insatsstyrkan i länet att träna och bo i byn.

– Jag ringde upp dem och frågade om de var intresserad av att öva här, säger han.

Jaktskyttebanan var precis vad som behövdes. Den hade dessutom nyligen byggts ut av jaktskytteklubben för att kunna användas till sådana här saker.

Förhoppningen är att fler poliser men även försvaret får upp ögonen och kommer till Backe och övar. Men Staffan Andersson ser fler möjligheter.

– Jag hoppas att utveckla det här även civilt och kunna ha typ jaktstig med mer ovanligt rörliga mål, säger han.