Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inse myndigheternas maktmissbruk I mitt fall hände inget … jag är ju pappa Utbildning ingen garanti för rättssäkerhet Barnens rättigheter kommer först

I går skrev ÖP om Eva som polisanmält flera socialhandläggare för tjänstefel. Tjänstefelen ska ha gjorts när hennes och barnens situation utreddes efter att hon flytt från sin sambo och anklagat honom för misshandel. Så här kommenterades artikeln på OP.se.

Annons

börjar inse det maktmissbruk myndigheterna utsätter människor för. Ingen som inte hamnat i den situationen kan förstå hur kränkande det kan vara och hur omöjligt det är att få rätt emot dem. De har en förmåga att vända och vrida allt till sin egen fördel. Och att sociala myndigheterna ska var de som har det yttersta ansvaret är skrämmande! Alla håller ihop för ingen vågar säga sin mening för rädsla att bli utfryst av kolleger och chefer.

äntligen någon som vågar stå upp mot dessa handläggare. Har själv varit utsatt för deras övergrepp efter att jag tvingades att fly från misshandel, jag vet, så stå på dig.

intressant att följa. Jag har haft med sociala att göra när det gällt mina barn och vad hände – inget. Men i mitt fall var det ju så att jag är … ju en pappa.

Kände mig utanför hela tiden av handläggarna. Funderat om jag ska anmäla dem jag också för enligt vissa ska all misshandel av barn anmälas till polisen men det gjorde de inte. Det måste vara ett tjänstefel.

”Erfarenhet” och ”en nej-sägare” vill jag bara säga, det är tur att vi har sådana som er som helt utan fakta, inte ens ett namn, kan döma i ett misshandelsmål och en vårdnadstvist. Jämtlands kommuner borde anställa er, det behövs säkert inte mer än ett par timmar per månad så kan ni hålla rent i domstolarnas köer och köerna hos kommunerna om vårdnadstvister och fall där barnen far illa.

Rättssäkerhet kan ni inte ens stava till.

Ni vet mycket bättre än de tjänstemän som försöker införskaffa så mycket fakta som det behövs för att ta ett rätt beslut. Dessutom har de ju kastat bort tre till sex år på att skaffa sig en helt onödig utbildning.

inte första gången som myndigheter gör fel! Utbildning är ingen garanti för att rättssäkerhet råder! Däremot kan man inte döma utan att veta vad det handlar om, men kvinnan gör helt rätt som anmäler då hon anser att man gjort fel från socialförvaltningens sida. Man kan inte bara försvara rätt av heller, och folk får faktiskt ha en åsikt!

samhälle får man när man har rätt att överklaga ett beslut och få hjälp att göra detta, som det står i förvaltningslagen. Bara för att man är en myndighetsperson är det inte säkert att man tar rätt beslut och har hämtat in faktaunderlag från allas perspektiv. Det är lätt att ha på sig ”myndighetsglasögonen”.

Flera års utbildning har inget med rättsäkerhet att göra! Utan alla ska ha samma chans och behandlas lika inför lagen.

kommer absolut först och sedan kommer mammans och pappans rättigheter utan någon inbördes ordning mellan dem två. Vuxna ljuger då det gäller vårdnadstvister och därför är det troligen svårt att utreda frågor där en vårdnadstvist ingår.

Att kvinnojouren blandar sig i rättsliga frågor känns inte bra alls rent rättssäkerhetsmässigt.

att förstå att Kvinnojouren och dess medarbetare är ett särintresse. De tar emot kvinnor och barn som antas ha varit utsatta för våld av en närstående man.

Men det innebär inte att det som påstås om denne man är sant. Det ska utredas av polis om en anmälan gjorts och av Socialförvaltningen som ska se till ”barnens bästa”.

Jag inte förvånad över jourkvinnorna i artikeln eftersom jag väl känner till deras argumentation och föreställningsvärld.

För dem är kvinnor goda i alla avseenden och män förövare i ett generellt perspektiv. Det innebär att kvinnan har moraliskt och juridiskt rätt och mannen ska förpassas till fängelse. Den juridiska processen där bägge parter ska mötas på lika villkor ses som något närmast onödigt.

Mer läsning

Annons