Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inser S behovet av förnyelse?

I Östersund blir valet nästa höst speciellt intressant. Den breda koalitionen är en bedrövelse.

AnnSofie Andersson (S) och tidigare Katarina Nyberg Finn (S) fungerade/fungerar mest som kommunala tjänstemän, inte som politiker, och uppgörelsen med Centern följde därför ett logiskt mönster.

Det handlar mycket om makt och välarvoderade uppdrag, mindre om idéer och politisk vilja.

Den typ av ickepolitik som förs i Östersund öppnar tyvärr dörrarna för extrema partier (SD) och andra (Atlantispartiet). Därför är det bra att Bosse Svensson (C) utmanar Carina Zetterström och skapar ett alternativ i politiken.

Svensson gör en betydande insats för att vitalisera demokratin i länets största kommun. Och S då? Är det inte dags att för nästa mandatperiod satsa på nya namn i ledningen? Det finns yngre förmågor.

Jag kommer inte att välja en lista där AnnSofie Andersson finns med, trots att jag är socialdemokrat och har röstat med partiet i alla val sedan jag fick rösträtt.

I Östersund har Socialdemokraternas flathet, ideologilöshet och pragmatism dödat själen i partiet (och avsevärda bidrag lämnade Kjell Svantesson under sin alltför långa tid som ordförande för S).

S har stora chanser att nå regeringsmakten. Men vi måste på hemmaplan göra vad vi kan för att leva upp till devisen Framtidspartiet. Med Gunnar Sandberg, Marie Nordén, Jens Nilsson, AnnSofie Andersson ser jag ingen framtid.

Dock finns det yngre som kan ta vid och driva en genuin socialdemokratisk politik. Frågan är dock om ett parti där de äldre är kraftigt överrepresenterade inser behovet av förnyelse.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel