Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inspirera personalen!

Vi närmar oss 2014, och kraven på omsättning och avkastning ökar för alla företagare.

Som vi alla vet, är personal den tyngsta kostnaden för en rörelse, och missnöjd personal är nästintill förödande. Trots detta, finner jag att förvånande många företagsledare stirrar sig blinda på just det ekonomiska.

Anställda drivs att effektivisera, och det läggs otroliga summor på konsultuppdrag för att få färre personer att utföra mer.

Konstigt nog, ser jag få företagsledare lägga en enda krona på sig själva, vad gäller utbildning och kunskap i social kompetens. All forskning inom resultatarbete, visar på att positiv förstärkning är det som fungerar bäst. Detta gäller såväl för människor som inom djurträning.

Kan man som företagsledare motivera, inspirera samt få sina anställda att känna sig sedda och viktiga för slutresultatet, så är detta dessutom gratis. Allt handlar inte om löner och förmåner.

Vilken idiot som helst kan driva ett företag. Att leda däremot – det är få förunnade.

Sol

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel