Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inspirerande tjejhelg på Storhogna

Under helgen var det fullt hus på Storhogna Högfjällshotell & Spa. Temat under helgen var att uppmuntra och inspirera till kvinnligt entreprenörskap.

Hotellet var fullsatt under helgen och det var kvinnor som fyllde rummen. Tjejhelgen på Storhogna har blivit populär och det är platschefen Anna Hansson riktigt glad över.

– Absolut, den här helgen är till för att underlätta och inspirera alla driftiga och engagerade kvinnor som driver eget, eller går i tankarna att starta eget, att ses, kunna nätverka och utbyta erfarenheter, säger Anna Hansson.

Förutom föreläsningar arrangerades ett flertal friskvårdsaktiviteter och många passade även på att ta en tur upp på fjället i det fina höstvädret. I hotellet hade även ett 20-tal kvinnliga utställare slagit upp sina montrar.

Temat med tillställningen är att uppmuntra och inspirera till kvinnligt entreprenörskap.

– Idag drivs drygt 30 procent av svenska företag av kvinnor, av dessa är majoriteten av företagen placerade i större städer. Det hör alltså inte till vanligheten att kvinnor som bor i glesbygd och går med entreprenörskapstankar startar eget, säger Anna Hansson.

Under helgen fanns bland annat Ann-Christine Langselius, VD och grundare för Maya Global Enterprise Solution, på plats och föreläste om kvinnligt företagande.

– Många kvinnliga företagare har svårt att ta sig ut på en större marknad. Vi hjälper till att strukturera upp företaget för att växa på rätt sätt, säger Ann-Christine Langselius.

Det Gävlebaserade företaget Maya Global Enterprise Solutions samarbetar med det kanadensiska utbildningsföretaget Bluedrop. Tillsammans har man skapat ett program som kommer att hjälpa kvinnliga företagare att utveckla sin verksamhet.

– Att vi kan erbjuda Bludrops webbaserade program till svenska kvinnliga företagare, entreprenörer och innovatörer kommer att betyda mycket, säger Ann-Christine Langselius.

Lisa Kråik från Vemdalen har just öppnat en butik i Vemdalen och hade för första gången en egen monter där hon visade upp sina saker i Storhogna. För henne är det samisk inredning och hantverk som gäller.

Hon säljer bland annat gardiner och kuddar hon själv tryckt motiv på. Koppar, ljuslyktor och glas med samiska motiv.

Det mesta tillverkar jag själv men köper även in, exempelvis smycken, med samiska motiv.

Men det i renskinn gör hon själv. Lisa gillar att sy.

– Jag hämtar skinnet från renslakten och bereder det själv innan det blir en mössa eller en kudde, säger Lisa Kråik.

Alla utställare var lokala företag och var nöjda med helgen.

– Engagemang skapar gemenskap, och om vi har möjlighet att hjälpa driftiga kvinnor att knyta kontakter, inspirera varandra och hitta nya kunder ser vi det som en bonus, säger Anna Hansson.