Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inställt luciafirande på Stenhammaren i Mattmar – orken finns inte kvar

Styrelsen i Mattmars bygdegård, Stenhammaren, har ordnat populära evenemang i bygden under hela året. Ungefär ett i månaden. Nu i slutet av året finns orken inte riktigt kvar hos styrelsemedlemmarna, och nu har man ställt in det planerade luciafirandet.

– Vi har inte legat på latsidan, men nu orkar vi inte riktigt, säger Kerstin Eriksson som är ordförande i Stenhammarens styrelse.

Luciafirandena i Stenhammaren brukar vara populära evenemang med mycket folk och härlig julstämning. Men i år blir det inte av eftersom personen som skulle anordna evenemanget hoppade av i sista stund eftersom hon inte orkar längre.

Styrelsen i Stenhammaren har försökt ordna ett evenemang i månaden under hela året. Nu i slutet av året finns orken inte riktigt kvar. De flesta i styrelsen är runt 70 år gamla.

– Vi har en kvinna som är totalt slutkörd. Vi har en annan som ställer upp jämt som känner att hon inte orkar. Vi andra i styrelsen är runt 70 år. När de som är runt 35 år inte orkar så är det inte så konstigt att inte vi som har kört hela året inte orkar styra upp ett luciafirande, säger Kerstin Eriksson.

Under året har de i Stenhammarens styrelse ordnat de flesta evenemangen själva, och de flesta evenemangen har setts som lyckade med många deltagare. Men styrelsen ser att det mesta av ansvaret för att få till evenemangen har legat på deras axlar.

– Ingen annan har behövt ta ansvar utanför styrelsen. Där gör vi väl lite fel.

Hur tänker du då?

– De andra har inte behövt göra någonting. Vi i styrelsen gör det här för att det är så himla roligt. Och för att Stenhammaren ska få fortsätta leva vidare. Men det hade varit kul om andra också kunde ställa ordning evenemang där som gagnar bygden och Stenhammaren, säger Kerstin Eriksson.

Om någon utanför styrelsen skulle vilja ta på sig och arrangera ett evenemang på Stenhammaren, hur ska man gå tillväga då?

– Då är det bara att höra av sig till mig. Det är fritt fram för vem som helst, säger Kerstin Eriksson och fortsätter:

– Men vi får ta nya tag nästa år.

Läs även:

Jetlag och öroninflammation hindrade inte Maja från att bli lucia

Så god är årets nyhet – Mittmedias reporter testar lussekorven: "Har prövat många konstiga kombinationer, men det här..."

"Folk tittar ju en hel del" – Här berättar Kent om Luciabilen som gör succé i Östersund

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app