Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insynsskydd måste finnas

– Allt handlar om att insynsskydda serveringsutrymmena i Arenan. Och det är upp till teknisk förvaltning att lösa det.

Socialnämndens beslutar om alkoholtillstånden i Östersunds kommun, ordförande i nämnden är Linn Berglin (S)

– Alkoholservering i idrottsarenor har stött på kritik även på andra håll i landet. På vissa orter har man löst problemet med exempelvis tonade rutor, säger Berglin som säger att socialnämnden inte har med själva insynsskydden att göra.

Nämnden bestämmer inte hur man löser insynsskyddet. Nämnden har beslutat att insynsskydd, avskiljning och avgränsning av yta där alkoholservering sker är ett krav för tillstånd.

– Vi ska bedöma alkoholtillstånd, men vi ska inte bedöma utformning av själva lokalerna. Men klart är att man tydligt måste avskilja serveringsutrymmen och där det utövas idrott där barn och ungdomar visas, slår hon fast.

Enligt Berglin diskuterade teknisk förvaltning och projektledaren Bertil Åsén frågan för drygt 1,5 år sedan.

– Tydligen har frågan fallit mellan stolarna eftersom ingen ny kontakt har tagits, säger Berglin som avslutar med att hon anser att nuvarande diskussion om "gardinerna" i Östersund Arena har blivit större än vad de förtjänar.