Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insynsskydd nämndes aldrig

Tjänstemannagruppen för arenabygget (inte teknisk förvaltning) kallade två alkoholhandläggare till en träff 31 maj 2012 för att diskutera vilka krav som ställdes för att få serveringstillstånd för alkohol, till exempel i fråga om avskiljning av serveringsytor.

Om krav på avgränsning av serveringsytor sa handläggarna "att serveringsytorna är avgränsade så att man tydligt kan se vad som är serveringsyta". Det sas ingenting om insynsskydd.

Före mötet hade handläggarna fått idéskisser över lokalerna som i allt väsentligt stämmer med hur de sedan byggts.

Jag anser att vi följt de anvisningar som gavs vid vår träff med alkoholhandläggarna. Vi har tydligt avgränsat de ytor som avses för servering.

Eftersom detta med insynsskydd är en så pass väsentlig inskränkning i serveringsytornas utformning och arenans innemiljö anser jag att det är märkligt att man inte kommunicerade detta vid vår träff 2012.

Det är också märkligt att det som är tillåtet i andra städer inte är tillåtet i Östersund.

I socialnämndens beslut hänvisas till alkohollagens 8 kap 17 § vad gäller kravet på insynsskydd. Om man läser paragrafen ifråga verkar den hänvisningen minst sagt långsökt.

Det verkar således vara en lokal skärpning av lagen beroende på handläggares och socialnämndens godtycke.

Bertil Åsén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel