Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte bara neddragningar – psykiatrin får 11 miljoner

Nästa år vill landstinget satsa 55 miljoner på så kallade inprio­riteringar. Bland annat ska psykiatrin få 11 miljoner kronor.

Landstingets ”Omställning 2010” innehåller inte bara besparingar. Det finns pengar för att anställa en halv tjänst som bröstcancersjuksköterska och få till fler kontaktsköterskor för tjocktarms- och ändtarmscancer.

– Vi satsar också på hjärtprocessen och strokeprocessen för att få till bättre kliniska resultat. Vi vet att vi inte ligger bra till på den sidan, säger Karin Strandberg Nöjd, landstingsdirektör.

får 5,8 miljoner kronor till bland annat att etablera möjligheten att på Östersunds sjukhus genomföra operationer som går ut på att vidga hjärtats kranskärl.

Strokeprocessen får 4 miljoner för att bland annat ta fram en standardvårdplan för strokeomhändertagande. I inprioriteringarna ligger också 11 miljoner till psykiatrin så att de kan skapa ett ”beroendecentrum” och genomföra åtgärderna som lyftes fram som nödvändiga efter genomlysningen. Landstinget vill också arbeta på att få till en regionaliserad läkarutbildning för att möta kraven från Umeå universitet.

vill landstinget satsa 1 miljon på att öka säkerheten och tillgängligheten på Jamtli och satsa 1,1 miljon på att etablera en yrkeshögskola i Jämtlands län.