Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte bevisat att rätt man greps för misshandel

En man misshandlades till medvetslöshet utanför en snabbmatsrestaurang i centrala Östersund i fjol. Mannen som åtalades har nu friats.

Offret själv minns inte misshandeln, men hans kompisar har berättat att han först blev skallad av en man så att han föll till marken. Därefter blev han sparkad i huvudet av en annan man.

Mannen som skallade honom slog också en av hans kompisar i ansiktet, vid händelsen i mars i fjol.

Frågan som Östersunds tingsrätt hade att ta ställning till är om polisen grep rätt man efteråt. När patrullen kom till brottsplatsen fick de veta åt vilket håll gärningsmännen gått.

Så när som på två män var det helt folktomt däråt, enligt polisen som hittade och grep dessa två kvarter bort. Den ena av dem, en man i 20-årsåldern, åtalades för två fall av misshandel.

Men att han befann sig i närheten med sin kompis och dessutom ska ha andats tungt, är inte skäl nog att fälla mannen för brott. Det fanns gott om möjligheter för gärningsmännen att vika av innan polisen hade fått syn på dem, konstaterar rätten.

Brottsoffren har inte känt igen den åtalade mannen. Gärningsmannen har beskrivits som något längre än sin kompis, medan den åtalade mannen och hans kompis enligt id-handlingar är lika långa. Åtalet ogillas av tingsrätten.