Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte försvarbart att spela kvalet

Visst har Nälden råd att spela hockeykvalet. Men man tycker inte att det är värt det.
– Att lägga 100 000 på ett kval som kanske inte gäller något är inte försvarbart, menar styrelseledamoten Johan Langhammer.

Sedan 11 februari har Näld-en stått beredda att inleda kvalet för att hålla sig kvar i ettan – det var nämligen då laget spelade sin sista match i division 1.

Men kvalet börjar inte förrän 8 mars – först då är nämligen division 2-lagen färdiga med sin Alltvåa som ska vaska fram två kvallag.

ofrivillig vila – där har ni grundproblemet som får Nälden att kasta in handuken.

– Ungefär samtidigt som vår serie slutade var division 2-serien också färdigspelad, men då drar de i gång en Alltvåa som vi ska vänta på.

– Det är otroligt konstigt agerat av förbundet, att låta en regional serie styra över en förbundsserie på det här viset, säger Johan Langhammer, styrelseledamot i Näldens IF.

Och speluppehållet kostar pengar för Nälden – i och med att det tänkta kvalet skulle löpa hela mars ut skulle föreningen tvingas hålla Näskotthallen öppen två veckor längre än tidigare beräknat, något som i runda slängar innebär en merkostnad på 50 000 kronor.

Själva kvalet kostar ungefär ytterligare lika mycket så besparingen föreningen gör genom att hoppa av är cirka 100 000 kronor.

Mycket pengar – men Nälden skulle ha råd om man ville:

– Visst skulle vi det, men hur försvarar man en sådan utgift i ett kval som ändå kanske inte betyder något, säger Langhammer och syftar då på att hockeykval flera gånger tidigare har blivit ”onödiga” efter att lag valt att hoppa av eller tackat nej till uppflyttning i seriesystemen.

– Genom att fatta det här beslutet blir det också på sätt och vis en markering mot förbundet, en markering att vi tycker de agerat otroligt konstigt i den här frågan.

– Tidigare har det ju sagts att om du hoppar av är du borta ... men vi är positiva till att ha en dialog med förbundet om det blir ett sådant läge. (zport.se)