Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte lätt välja hälsocentral

Annons

För någon månad sedan fick vi oss tillsänt en blankett för att välja hälsocentral. Det var inte det lättaste, man väljer ju hälsocentral efter läkare och här finns ju nästan inte en ordinarie läkare.

Någon hälsocentral har ingen läkare, i övrigt stafettläkare vilka man för det mesta inte får samma kontakt med och förtroende för.

Jorderud (S) och Johansson (S) har skrivit spaltmetrar om att de tänker på "patienternas bästa", att vi erbjuds en kvalificerad och högspecialiserad vård vilket tillsammans med regeringens skattesänkningar orsakar den usla ekonomin. Men det är ju ändå till sist på det lokala planet man ska styra på det bästa sättet, och där finns många frågetecken, till exempel personal.

Hur kan man med så dålig ekonomi och personalbrist sätta i gång en ny läkarstation på Vemdalsskalet, som därtill raserar för Fjällhälsan och säkert den övriga ekonomin? Men det kanske kunde ha blivit en staty eller byst av Jorderud på Skalet.

Skrämmande är att Uitto (S), landstingsråd som under alla dessa år varit med och raserat landstinget, nu sitter i toppen av regionförbundet där landstinget ingår och han minst av allt är intresserad av sjukvården.

Då förstår man ju också att han inte vill satsa mycket på den. Han har stora visioner om allt annat.

Resor som han gjort, som har varit så "nödvändiga", vad har vi fått för behållning av dem? I en nyligen gjord tv-intervju, där han tillfrågades om målsättning, blev svaret något om att vilja bo här, inte ett ord om sjukvården.

Ulla Britt Sunding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel