Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte trovärdigt, Uitto!

Robert Uitto (S) lovar i ett utspel ungdomarna i länet 500 jobb.

Efter några år i landstingspolitiken har jag lärt mig hur Robert Uitto och hans sossar fungerar. De ger med ena handen, men tar ännu mera tillbaka med den andra handen.

Det hade varit betydligt trovärdigare om S kapitulerat från sitt löfte om att höja krogmomsen och höja arbetsgivaravgifterna för att anställa unga.

Uitto hade möjlighet för ett år sedan att anställa ett helt gäng unga av dem som står allra längst bort från arbetsmarknaden, om han inte tackat nej till statliga pengar som erbjöds i det så kallade "kulturarvslyftet".

Det gick ut på att Jamtli skulle anställa dessa människor. Staten erbjöd att satsa merparten av pengarna och för landstinget skulle kostnaden bli cirka 1 miljon.

I verkligheten hade en stor del, plus lite till av den miljonen kommit tillbaka till landstinget genom skatteintäkter från de som skulle ha anställds, men icke! S, V och MP sa nej. M, C och FP sa ja.

Det här utspelet bedömer jag därför som populistiskt i överkant och absolut inte trovärdigt. Det är val om drygt två månader mina vänner och Robert Uitto verkar vara desperat!

Christer Siwertsson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel