Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensivt på scenen och i publiken

Från Alabama kom kvartetten med Yrans mest intensiva rock & roll. Fullt ös från första till sista låt men ändå med full kontroll på sina urstarka melodier.

Från södra USA kommer Lee Baines III och hans Glory Fires som har rötter både i Alabama och i Georgia. Sydstatsarvet med gospel och boogierock finns där. Men när de drar i gång är det ändå det pardonlösa öset som imponerar mest.

En intensiv och svettig stund både i publik och på scenen. Mest intensivt till att börja med på scenen där kepsar faller av, mickar hoppar loss gång på gång och gitarrernas strängar går av i parti och minut. Men inte för en sekund tappas bandet tempo och intensitet. Från inledande "Company Man" till avslutande "Dirt Track", som tillägnas Hellacopters, är det här en uppvisning i hur man väcker liv i klassisk rockmusik.

Punken är där, cowpunken likaså och garagerocken, men ibland infinner sig en doft av gospel och i andra stunder svävar bröderna Allmans ande in. Men det blir aldrig sökt. För Lee Baines III & The Glory Fires är på allvar, både i starka texter och i musik. De kan bli hur stora som helst om de fortsätter så här.

• Studioscenen

• 22.00

Betyg: 4/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014