Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intercups knep sin första seger


Långväga gästerna från Mexiko, Cruz Azul Intercups, gjorde under tisdagsförmiddagen sin första match i Storsjöcupen. Det slutade med seger med 3-1 mot norska Stjördal-Blink i P15.

Intercups är laget med spelare från hela Mexiko, däribland Hidalgo och Mexiko City. Utöver det finns det också en från Texas i USA.

- Vi vill spela fotboll, och när man får bollen ska man veta vad man ska göra av med den, säger tränaren Augustin Herrera.

Matchen mot Stjördal-Blink tog de genast kommandot över. Ledningsmålet kom ganska raskt, genom en fin nick på inlägg från vänsterkanten. 2-0-målet var i samma stil, ett högt inlägg som seglade över den norske målvakten, men istället för att avsluta med huvudet blev det högerfoten som fick göra jobbet för mexikanerna.

Då merparten av spelarna i Intercups var huvudet kortare än sina motståndare, fick laget istället förlita sig på ett rappt passningsspel. Stjördal stod senare upp väldigt bra och lyckades dessutom få in en reduceringsboll, innan duktiga vänsterbreddaren Luis Jimenez Perates avslutade fint och punkterade matchen med 3-1 i slutskedet.