Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Internet vet var din katt bor

Annons

En av internets viktigaste beståndsdelar är katter. Stora, små, glada, griniga, i lådor, inrullade i handdukar och med Hitlermustasch, kattälskare älskar att lägga upp bilder på katter. Det flitiga delandet av kattbilder har nu resulterat i sajten I know where your cat lives – Jag vet var din katt bor.

Med hjälp av geotaggningen hos 15 miljoner bilder som lagts upp på bland annat Flickr och Instagram placerar sajten missarna på världskartan, med 7,8 meters tillförlitlighet.

Kattbildsknarkare kan klicka sig genom gatorna från Kapstaden till Kristinehamn, eller helt enkelt klicka på "Random cat" för en slumpmässigt utvald kissekatt, någonstans i världen.

Projektet startades av professor Owen Mundy vid Florida State University, som ser sajten som ett tankeväckande experiment om hur vi ser på integritet på nätet, och som en sorts version av dejtingappen Tinder, fast för kattälskare.