Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Intervjun var en katastrof för henne"

– Jag gjorde rätt som tackade nej till att medverka själv, säger Peter Eriksson, konstitutionsutskottets ordförande om sin första spontana reaktion när han hörde Maud Olofsson vägra svara i Aktuellt.

Maud Olofsson vägrade komma till KU. På kvällen efter KU:s kritik av henne i veckan deltog hon i en vid det här laget lika berömd tv-intervju som när Bosse Ringholm oavsett fråga upprepade samma fras om Inga-Britt Ahlenius.

Peter Eriksson (MP) satt och tittade på teve. Han tänkte att det var bra att han hade tackat nej till Aktuellts önskan; att de skulle vara där samtidigt bägge två.

– Hon gjorde bort sig själv utan att jag var där och gjorde det värre. Det blev så tydligt hur tokigt allt var. Om hon hade informerat statsministern och statsrådsberedningen var ju en central konstitutionell fråga. Det var för att svara på den vi ville att hon skulle komma till KU.

– Intervjun var en katastrof för henne själv, säger Peter Eriksson som i går kom till Ås på valturnéinför EU-valet.