Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intetsägande när IFK kryssade


Det var livlöst och tempofattigt. Ingen var förtjänt av segern när IFK Östersund och Hudiksvall spelade 1–1 på Arenan.
– Tråkigt och energifattigt, säger IFK-tränaren Adam Mattiasson.
De blott 60 (!) åskådarna hade nog, med facit i hand, hellre suttit hemma i stugvärmen i stället för att tillbringa eftermiddagen på en blåsig arena med två lag som saknade det där lilla extra.

Det var extremt chansfattigt och 1–1 är en bra spegel på matchen.

– Det var svårt att hitta energin i dag. Det där sista saknades. Det var tempofattigt och geistlöst, sa Mattiasson när han sammanfattade dagen.

Om IFK hade mött ett lite sämre lag hade man kanske vunnit, men Hudiksvall är ett riktigt bra division 2-lag. Hälsingarna är tvåa efter redan klara seriesegraren Piteå och har klara kvaliteter.

– Ja, Hudik är inte alls dumt. När vi mötte dem i våras var de ett av de starkaste lagen i serien och de har också vunnit mot Husqvarna i cupen.

Vad tar du med dig från matchen?

– ...(tystnad) vi hade många fina prestationer, men totalt sett var det energifattigt.

Det mest intressanta hände i första halvlek. Förre ÖFK:aren Ludvig Sundström skruvade snyggt in en hörna till 1–0 för Hudik, varpå Patrik Lindgren skarvade in 1–1 – också det på hörna.

Sedan var det ridå ned när det gäller stora händelser och heta chanser. Adam Mattiasson konstaterade.

– Vi försöker ha bra träningar, men det är svårt att hitta energin så här i slutet av serien. Även för mig själv är det lätt att tappa energin.

Om du sammanfattar säsongen; är du halvnöjd då?

– Ja. Vi borde ha tagit fler poäng. Jag är mycket nöjd med vissa saker, men vi har också upptäckt saker som vi måste förbättra.

Plusbetygen från 1–1-matchen går till bröderna Christoffer och Robin Fryklund samt alltid löpvillige Sebastian Lundbäck, som vuxit ut til en viktig spelmotor i IFK.

Två matcher återstår av serien. IFK möter Selånger borta och Sandvik hemma. Sedan är det bokslut och inventering i truppen.

Vissa spelare kommer säkerligen att lämna IFK, framför allt bröderna Jonathan och Sebastian Lundbäck. De är för bra för division 2 och kommer förmodligen att spela minst division 1-fotboll nästa säsong.