Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandrarna håller hjulen i gång

Över 700 000 invandrare jobbar tillsammans med dig och mig ihop till landet Sveriges välfärd som bland annat innefattar en flera veckor lång semester, en barnomsorg, en sjukvård och en äldreomsorg i världsklass.

Annons

Cirka 70 000 av dessa nysvenskar är egna företagare varav många har anställda (cirka 250 000 stycken).

Inom restaurangvärlden kan jag tänka mig att invandrarna är i majoritet. Se bara på alla pizzerior, kebabställen, thaivagnar, kaféer och grillrestauranger. Sverige skulle knappt klara sig utan dem.

Räddningen för mången hungrig semesterfirare är just dessa matställen, ofta öppna sent på kvällen. När Sverige och svenskarna stänger klockan 18 så fortsätter dessa entreprenörer till sena kvällen.

Var fjärde tandläkare och var tredje läkare i Sverige är utlandsfödd. Utan dessa skulle vården få mycket stora svårigheter. Betänk också att var femte undersköterska är utlandsfödd.

Var tacksam mot Sveriges öppna sätt mot invandrare och flyktingar nästa gång du sitter på akuten eller om du är på krogen. Varken vårdsektorn eller restaurangbranschen skulle klara sig utan den arbetskraft som den utrikesfödda befolkningen står för.

Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel