Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandringen ett nödvändigt inslag

Annons

Sveriges medaljskörd i EM i friidrott har vi till två tredjedelar invandrare att tacka för.

Invandrare har bidragit till landets utveckling allt sedan hansatyskar under medeltiden, valloner som lockades hit för att lära ut järnhantering i slutet av 1600-talet, franska konstnärer, filosofer och intellektuella under 1700-talet, italienare som kunde göra stuckatur när 1800-talets stenstäder byggdes.

Andra världskrigets flyktingar från Tyskland, Baltikum och våra nordiska grannländer, arbetskraftinvandringen från Italien, Grekland, Jugoslavien, Turkiet med flera länder och flyktingströmmen från krigen och kriserna i Chile, Libanon, Iran och Irak och så vidare har bidragit och fortsätter att bidra med en mångfald och mångkultur till landet som gör att Sveriges blomstrar.

Inte minst här hos oss i Norrland är invandringen ett nödvändigt inslag för att få befolkningsutvecklingen att vända.

Tvärtemot vad man kan höra i debatten så tar invandrarna inga jobb från ”svenskar”. Invandringen skapar jobb som gör att sysselsättningen kan öka. Företagsamheten och förvärvsfrekvensen är särskilt hög bland invandrare. Vi kan självklart bli ännu bättre på att ta emot och tillgodogöra oss kunskapen som de flesta invandrare har när de kommer hit.

Sverigedemokraterna (SD) vill begränsa invandringen. Därmed talar de samtidigt för att bromsa tillväxten och utvecklingen av vår välfärd.

Deras valpropaganda och retorik har mycket släktskap med den nationalsocialistiska ideologi, nazism, som blomstrade och förödde Europa under 1930- och -40-talen. Låt oss slippa ett sådant inslag i politiken i dag och framdeles! Vänd de invandringsfientliga krafterna ryggen i valet.

Lennart Ledin (FP)

kandidat till fullmäktige i region Jämtland Härjedalen och i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel